Mijn tweede week in Salamanca! - Reisverslag uit Salamanca, Spanje van Anne Buningh - WaarBenJij.nu Mijn tweede week in Salamanca! - Reisverslag uit Salamanca, Spanje van Anne Buningh - WaarBenJij.nu

Mijn tweede week in Salamanca!

Door: Anne1inSalamanca

Blijf op de hoogte en volg Anne

15 September 2011 | Spanje, Salamanca

Lieve mensen,
Wat een lange tijd geleden dat ik mijn vorige reisverslag heb geschreven, maar ik heb nu ook echt een druk leven! Sorry als ik nog niet met je hebt geskypt of gebeld of enige vorm van contact heb onderhouden, want het is hier echt een gekkenhuis en er is ook zoveel gebeurd. Dus time to get you up-to-date guys!:)
Ten eerste ben ik met Lena, Michaele en Max 2 dagen naar Portugal geweest. Iets wat ik normaal echt NOOIT zou doen, omdat ik ze a) niet goed kende b) ik niet van de spontane ideeën ben (hihi vraag lau maar!;)). Maar ik heb zelden meteen zo'n goed gevoel bij mensen gehad en ik voelde me heel veilig ben hun en ik wist dat het gewoon super gezellig zou worden. Ik wou eerst eigenlijk niet gaan, maar na te hebben overlegd met mijn ouders, die wel zeiden dat ik toch moest gaan, dacht ik: why not? We hadden namelijk vorige donderdag vrij en op deze manier konden we na school op woensdag meteen met de auto vertrekken naar Portugal. En ja je leest het goed: we hebben gewoon een auto gehuurd! Ik weet niet waarom, maar dat vond ik zelf nog het engste van de reis. Dat is toch wel een hele verantwoordelijkheid, want als er iets met de auto gebeurd ben ik nog lang niet jarig, en ik had geen idee of Michaela en Max goed konden rijden. Maar dat konden ze zeker en we zijn ook goed aangekomen en er is niks gebeurd! De eerste dag zijn we naar Coimbra gegaan: een super mooi stadje, dat op een heuvel ligt. Het is niet heel touristisch (wat wel heel erg leuk is), maar zo mooi! Alle gebouwen zijn heel groots en luxieus. Maar wij kwamen aan toen het al a an het schemeren was en dat was al helemaal mooi: Een heuvel met allerlei lichtjes en mooie gebouwen! Wij hadden een hotel geboekt voor 60 euro met z'n vieren en hoefde dus maar 15 euro per persoon te betalen (nu komt de echte nederlander in mij naar boven haha), wat echt super cheap is. Ook zijn we uiteten gegaan voor 22.30 in totaal (dus met z'n vieren!). Het stadje is dus ook nog eens heel goedkoop: I love it haha!:) Die avond zijn we door de hele stad gelopen en hebben van zowat alles een foto gemaakt (echte touristen dus). Het is trouwens ook een studentenstad net als Salamanca en op het top van de heuvel bevindt zich dan ook een reusachtige universiteit. En ook een standbeeld (wie het precies was zijn we niet achtergekomen), waar Max ontzettend door geobsedeerd was! Hij heeft in zijn tijd hier in Salamanca iets van 20 foto's gemaakt, waarvan 8 van het standbeeld haha. Daarna zijn we nog gezellig iets gaan drinken in een lokaal barretje en uiteindelijk naar hotel teruggekeerd. Alleen ik dacht dat ik het licht daar had uitgedaan, maar daarvoor in de plaats had ik de verwarming in de badkamer aangezet. Dus onze kamer was een grote sauna na 5 uur verwarming! Ik had trouwens ook echt niet goed geslapen, want Max snurkt zo erg! Maar al met al was het zo'n leuke reis! We hebben wel heel veel gereden (zo'n 8 uur in totaal), maar de reis zelf was al zo gezellig! Ze zijn alledrie trouwens duitsers en het grappig is dat als ik even de kamer verliet, de taal ook meteen mee veranderde. Het hier in Salamanca zijn, is zo goed voor mijn engels! Ik spreek het nu bijna vloeiend, alleen heb ik wel het gevoel dat mijn andere vaardigheden (zoals schrijven) wel wat minder worden. Ook heb ik ze heel veel woorden in het nedelands gehoord en natuurlijk onthouden ze alleen de slechte woorden ;). Maar wat heel erg moeilijk was voor mij, was dat ze deze zaterdag en zondag al vertrokken! In die 2 weken heb ik ze zo goed leren kennen en waren we echt een beetje een groepje en kon ik zo lekker mezelf zijn! En we hebben zoveel lol gehad! Ik mis vooral Leen, omdat ik echt gewend was ALLES met haar samen te doen vanaf dag 1. Ik had er ook helemaal niet bijstilgegaan, dat je niet alleen nieuwe mensen leert kennen, maar ook van veel afscheid moet nemen. Ik weet in ieder geval zeker dat ik met hen 3 contact ga houden (ten minste als het aan mij ligt :D) en dat ik ze nog wel zal gaan zien. Maar dan is opeens je vertrouwde groepje weg en komen er weer allemaal nieuwe mensen en kun je weer helemaal opnieuw beginnen! Dat vond ik afgelopen weekend wel heel erg, maar nu ben ik het wel positiever gaan inzien, want ik ben wel echt een ''sociaal beest'' haha. Ik hou er zo van om met iedereen een praatje te kunnen maken en nieuwe mensen te leren kennen!
Ik ben trouwens vergeten te vertellen dat ik met Michaela, Leen en Max eerst nog naar een concert waren geweest in Salamanca. We hadden zo'n goede hoop, maar het bleek zo'n ramp te zijn! Er waren meer honden dan mensen (echt iedereen nam zijn hond mee!), er waren slechts 30 mensen en het hoogtepunt van de show was dat mensen elkaar gingen bespringen (wel met kleren aan). Deze mensen leken allemaal wel in hun hippie tijd te zijn blijven steken! Op gegeven moment, toen het bespring gebeuren begon, kwam er een vrouw naar ons toe om te zeggen dat je kon participeren als je wou en of we dichterbij wouden komen zitten. Hihi en wij allemaal in koor: ''Oh, no gracias!'' Maar die drie zijn zo leuk, dat alles wat je met ze onderneemt gewoon leuk is. Ze hebben namelijk echt dezelfde humor: zo vroeg Michaela aan mij ''do you want to lay down?'', terwijl ze handgebaren maakte richting zichzelf, toen ik zei dat ik nogal moe was (waar ik echt een half uur over heb dubbel gelegen), riep iemand opeens MAX (en we hadden al de grap dat hij een bekend topmodel was voor vrouwenkleren en dat iedereen hem als voorbeeld ziet), maar bleek het een hond te zijn en rende een hele dikke vrouw achter een blaadje aan, terwijl ze hem steeds maar niet te pakken kreeg.
Ik mis ze dus super erg, maar er is inmiddels wel een nieuwe lading gekomen! Zo heb ik een super lief nieuw huisgenootje: Zoë. Ze komt ook uit Nederland, is ook 17 en blijft voor 2 maanden. Het is een echt feest- en gezelligheidsbeest! Ook heb ik een jongen in mijn gastgezin gekregen: Thomas. Hij is ook echt super aardig, 19 jaar, komt uit België en blijft maar 1 week. En ik zie de vragen al komen, maar nee hij is gewoon aardig en heeft al een vriendin. En daarnaast is Linda ook gekomen: zij heeft vier jaar geleden al in het gastgezin gezeten, maar vond het zo gezellig dat ze is teruggekomen. Dat is ook zo'n leuk meisje! Ze komt uit Kenia, maar is hartstikke blond en blank en ze is iets van 21 jaar. Het is echt een type, die je mag of niet mag, en ik mag haar echt heel erg. Ze heeft me alleen een horrorverhaal verteld dat dat ze de vorige keer in 3 maanden 7 kilo as aangekomen. En ik weet dat ik mijn oma ook had beloofd niet meer te eten dan dat ik op kon, omdat je heel vaak veel te veel krijgt opgeschept! Help! Jongens de meeste van jullie weten vast wel dat ik best een vreetzak ben en hier is alles zo lekker! Bovendien beweeg ik veel minder (want fiets niet meer) en is eten hier ook echt voor de gezelligheid. Lin blijft trouwens nog maar 3 weken,wat echt heel jammer is. Ze is echt iemand met een hele duidelijk mening, maar kon deze wel op zo'n manier vertellen dat mensen het aannemen, omdat ze humor gebruikt. Echt iemand om een voorbeeld aan te nemen! Zij en Thomas willen 's avonds vaak niks meer doen en vandaar neomen wij/ zij zichzelf oma en opa. Het is dan ook zo gezellig bij ons aan tafel! I really love it here at home! Ookal gaat het in het spaans: de sfeer is gewoon goed. Alleen wonen Lin en Thomas in een andere appartement dan wij (ookal zitten we in dezelfde gastfamilie) en hebben wij hen sleutel niet en zij niet de onze. Dus ik trek wel het meest op met Josy, Robin en Zoë. Zoë is echt een terrasjes liefhebber en we zijn dan ook al in de 2 dagen dat ze hier is 2 keer naar een terrasje geweest samen.
Voor de rest zijn de mensen hier ook heel leuk. Ik wel mensen waar ik het beter mee kan vinden dan met anderen, maar het is wel 1 groep. Heel vaak spreken we dan ook met 25 mensen tegelijk af en zien we wel wie er komt. Het is echt super gezellig! Ik trek naast met mijn roomies ook heel veel op met Sophie, Sophie (ja er zijn er 2 haha!)en Siran. En natuurlijk met Bieb want daar trek ik al mee op vanaf het begin! Maar wat ik wel heel leuk is, is dat ik al aan het leren ben mensen niet in hokjse te plaatsen. Dit deed ik altijd om het voor mezelf veiliger te maken. Ik zei vaak dat de hockeymeisjes mij niet mochten, maar vooral ook bieb heeft me laten inzien dat er niet 1 soort meisje is. Iedereen is anders en ik trek met zoveel verschillende mensen op, wat zo goed is voor mijn mensenkennis! Want de groep is wel zo klen dat je misschien minder je ''eigen'' mensen (dus de mensen die op je lijken) tegenkomt, maar daar leer je juist zoveel van!
Ook doe ik hier zo crazy veel op een dag! Vroeger sprak ik altijd niet zoveel af, maar hier wel! Het leven speelt zich af op straat en dus ga je lekker naar een terrasje of naar plaza mayor of de kraampjes. Want ohja dat heb ik jullie nog helemaal niet verteld, maar er is nu een feest in Salamanca. Dus er is elke dag een optreden op Plaza mayor en er staan OVERAL kraampjes met cheap food ( 1 euro voor een hapje). En het is zo gezellig! Overal leuke muziek en mensen en lekker weer! Spanje is wel echt mijn land!:) De optredens waren vaak niet mijn smaak, maar eerstgisteren was er zo'n gave DJ! Echt het dak ging eraf! Het was house, pop en techno en de DJ was zo goed en enthousiast. Echt heel leuk! Alleen ga ik hier wel veel later naar bed op een gewone schooldag: meestal rond half 1. Maar het leven is hier ook heel anders: tussen de middag slaap ik gewoon even bij.
Ik ben trouwens nog wel goed met mijn spaans bezig. wat pap ook tegen mij zei was dat feesten alleen echt leuk is, als je ook iets hebt om te feeseten. Ik leer vaak nog woordjes zelf, maak mijn huiswerk en probeer ook goed mee te doen in de les. Zo heb ik in mijn extra uur vandaag een speciale opstelling aangenomen, want Sophie en ik willen echt graag spaans leren spreken en de rest van de klas is meer aan het dollen (het zijn trouwens allemaal nederlanders), dus zei de lerares dat Sophie en ik naast haar een tegenover elkaar moesten gaan zitten. Vandaag heb ik dus in het laatste uur heel veel spaans gesproken! Bovendien had ik gister in een kraampje mijn eerste random gesprek met een spanjaard! Samen met Sophie en Thomas waren we nog ven iets aan het drinken, toen we aan de praat raakte met een camarera van het kraampje. Zij had het toch best rustig en kon wel een praatje maken. En ik voelde me zo cool daarna haha!
Gister is er alleen wel iets heel engs gebeurd, omdat toen ik net 15 minuten thuis was, iemand aanbelde. Ik dacht dat het misschien Zoë was, want die was uitgegaan en ging naar de deur en vroeg of het Zoë was. Maar toen begon in man met een lage stem terug te schreeuwen in het spaans en ben ik snel naar Josy en Robin gerend. De man bleef maar schreeuwen en kloppen en aanbellen voor wel 10 minuten lang! We waren echt bang dat hij de deur zou opbreken en we waren alleen thuis. Toen hebben we Maria José (mijn gastmoeder) gebeld, maar die nam in eerste instantie niet op, en daarna de politie en het hoofd van de school van de Josy en Robin. We waren zo bang! We zijn namelijk echt kansloos als zo iemand binnen komt, want we kunnen geen kant op. Maar op gegeven moment hield hij op en hoopten we maar dat die weg was, maar toen was de politie er al. Ze waren met z'n VIEREN! Twee in burgerkleding de zogenaamde ''undercover ones'' en 2 in werkkleding en zij hebben voor ns het hele gebouw doorzicht. Maar later kwam Maria thuis en vertelde ons dat het bovenbuurman is (die tevvens een neef van de gastvader is) en dat hij dit al vaker had gedaan maar dan al 4 jaar niet meer. We maakten namelijk teveel geluid (wat ik nogal vreemd vind, want we waren wel aan het lachen, maar zo hard was het niet) en dit was zijn manier om het te laten blijken. Maria vertelde dat als ze de man hadden gevonden hij meegenomen was geworden naar het politiebureau, omdat er een straf staat op het aggressief handelen naar vrouwen toe en al helemaal naar minderjarige meisjes. Ik was vooral heel erg geschrokken van het feit hoe belangrijk het is om hier spaans te spreken! Als ik aleen thuis was geweest en de politie had moeten bellen had ik dat niet n het spaans gekund. Josy zei wel dat ze waarschinlijk een vertaalmachine hebben of iemand die engels spreekt, maar het is zo belangrijk op zulke momenten dat je goed kunt communiceren! Gelukkig was Josy er (die vloeiend spaans spreekt), want anders had ik ook niet geweten wat we hadden moeten zeggen tegen de politie. maar Juan heeft vandaag met de man gepraat en ik begreep (het is altijd de vraag of ik het nu heb gesnapt omdat alles in het spaans gaat) dat het neit snel nog een keer gaat gebeuren. Maar Maria is toen meteen naar ons toegekomen en we hebben heel lang met haar gepraat (tot 3 uur 's nachts) over van alles en nog wat en ik kreeg ook een lekker kopje thee. Ook kwam ze ons nog een nachtzoentje geven! Zo lief! Zij heeft zo veel liefde in zich! Ik ben ook zo blij dat ik in een gastgezin zit: ik voel me hierdoor veel meer thuis en heb ook meer regelmaat dan ik anders heb gehad. Ook eet ik nu beter en heb ik iemand om naar toe te gaan.
Wat trouwens ook heel schokkend was, was toen ik uitging en we met zijn allen naar een amerikaanse party gingen in een club. Daar zou dan een dansbattle zijn waar Josy ook aan mee zou doen. En die dansbattle was op zichzelf wel heel gaaf, maar die meisjes dansen sletterig echt niet normaal! Het was gewoon having sex with clothes on in public! Zo erg: maar dat is dus kennelijk echt een cultuur in sommige delen van Amerika. Josy en Robin vertelde mij dat dat heel normaal is in Amerika om zo te dansen! Ik was daar met Sophie en Zoë en wij stonden alledrie met onze mond wagenwijd open gedurerende 30 minuten. Wat een verschil met hoe het er bij ons aan toe gaat zeg!
Maar lieve mensen ik moet weer gaan! Ik ga met Siran, Sophie en Sophie een chocolade cakje eten en daarna met een hele groep langs de kraampjes gaan om daar avond te eten. I miss you all, ook al voel ik me nu wel veel meer op mijn plek. Nieuwe mensen kunnen de oude niet vervangen!(L)
Liefs,
Anne

• 15 September 2011 - 17:26

Anne (S):

Hoi hoi lief Annetje!

jou verhalen zijn altijd super leuk om te lezen! Ik ben heel blij dat je het zo naar je zin hebt daar! :D Echt super leuk dat je zomaar spontaan naar Portugal bent gegaan met ee ngroep mensen in een gehuurde auto (!!) echt een hele onderneming! Ik zie je straks al terugkomen als zo'n wijze oude tovenaar, if you know what I mean.. .. o_O maar dat verhaal van die bovenbuurman was echt eng :O ik zou ook niet geweten hebben wat te doen maar jullie hebben het echt heel goed opgelost! Daar kunnen jullie trots op zijn :D en echt super dat je je al helemaal inleeft in de Spaanse cultuur en de spaanse taal! Die club met die Amerikaanse dans-''gebruiken'' lijkt me een zeer aparte ervaring ....... (zacht uitgedrukt) xD .. heeel veel plezier op het feest! wat me echt super gezellig lijkt! geniet lekker van je chocolade cakeje :D

Heel veel liefs, je naamgenootje <3

• 15 September 2011 - 21:34

Laura:

Lievee Anne!
    Echt super fijn dat je het daar zo naar je zin hebt en volgens mij al helemaal gewend bent! hahaaa en kan ik je nou als je terug bent gewoon heel plotseling opbellen om wat af tespreken!:D lekker impulsief! Ik mis je wel:( Hopelijk kunnen we weer een keertje gaan skype!

Heeel veel plezier! Xxx Laura

• 15 September 2011 - 22:46

Jas:

Annie! Zoals altijd echt kei leuk om je verhalen te lezen ;D en door jou krijg ik ook echt mega veel zin om nu mn spullen te pakken en ook lekker daarnaartoe te gaan.. =)) niet vanwege die gezelligheid natuurlijk.. of dat ik je dan eindelijk weer eens kan zien en dat we kunnen praten zonder onderbreking van 2 weken voor ik weer een reactie terug krijg (als ik die al terugkrijg..... hahaha ;) ) maar het enige echte wat me aantrekt daar is.. omg.. eten voor €1??? Sowieso dat ik je nu dolgraag wil opzoeken daar! ;D
    En ik hoorde ook dat je rond kerst weer efkes naar nld komt, klopt dat? Als dat zo is moet je me efkes bellen want dan spreken we ook nog wel wat af, hopelijk op mn eigen kamer, want mn zoektocht verloopt rampzalig, niemand wil me hebben :( maar goed ;p
    Ik vind t iig echt kei leuk om je berichten te lezen, ook al zal ik (lang) niet bij elk bericht iets kunnen schrijven ;p pc is ook kapot dus zit allemaal wat minder hier ;p af weet dan maar dat ik echt erg blij word als ik weer een email krijg van een nieuw reisverslag van je!! ;D
    Hopelijk tot over half jaartje =) of wel in nld dan wel in Salamanca (of mss allebei xD)
    Heel veel liefs,
    Jasper

• 16 September 2011 - 08:13

Vika:

Lieve Anne,

Wat leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! :D Ik vind je verhalen echt te hilarisch! En echt zo vet om zo maar naar Portugal te gaan! Wil je niet daat in Salamanca al rijlessen gaan nemen? :P
    Haha als je terug bent dan word je waarschijnlijk opeens door iedereen vet spontaan opgebeld :P
    Ik hoop dat we binnenkort een keer weer kunnen skypen! :D Lijkt mij echt gezellig en ik ben echt beniewd naar de details ;)

XXX

• 16 September 2011 - 16:00

Veraaaa!:

Lieveerd!!! <3

Supergaaf dat je naar Portugal bent geweest en dat er zo veel leuke mensen zijn!! En ik kan me voorstellen dat zo'n eerste gesprekje in het Spaans echt een goed gevoel geeft achteraf! :D haha en kijk maar uit wat je zegt, anders dan ga ik jou in het vervolg gewoon elke dag opbellen om lekker "spontaan" iets af te spreken!! :D(L) hoe eng trouwens dat jullie buurman zo begon te schreeuwen enzo! haha en ik was er niet om je te beschermen natuurlijk ;) lievie ik mis je echt super erg en we moeten echt HEEEEL snel een keertje skypen, want ik wil echt weer even bijkletsen! super om te horen dat het zo leuk is daar, blijf vooral doorgaan met je verslagen want ze zijn zoo leuk om te lezen! en ook voor mij geldt: nieuwe mensen kunnen de oude idd niet vervangen!! <3 i love youuuu!! xxxxxxxxxxx

• 17 September 2011 - 12:01

Pielemoos:

Lie vie!

• 17 September 2011 - 12:10

Pielemoos:

Okee, daar ging even wat mis haha. Maar zo leuk dat het zo goed klikte met Lena, michaele en Max. Ik zie idd modellen potential bij hem! Het is moeilijk maar 'afscheid nemen bestaat niet'! Gelukkig zijn de nieuwe mensen ook leuk. Tja, wat niet is kan nog komen;) maar echt eng wat er is . Dan Ben je blij dat je niet alleen bent! Oh maar zo dans ik nu ook hoor dat is heel normaal in Groningen. Te echo de menos! <3